Alanya kent konseyi yürütme kurulu toplandı
12.05.2022 15:56:00
ALANYA KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU TOPLANDI
Alanya Kent Konseyi Yürütme Kurulu aylık olağan toplantısını Nurhan Özcan Başkanlığında gerçekleştirdi. Alanya Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri yapılan faaliyetleri değerlendirdi. Gelen şikayetleri değerlendiren Yürütme Kurulu barınmanın artık Alanya’da ciddi bir kriz olduğunu söyledi.
ALANYA’DA BARINMA KRİZİ KAPIDA
Yürütme Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan kurul üyeleri barınmanın Alanya’da ciddi bir sorun haline gelmeye başladığını, krizin kapıda olduğunu söylediler. Artan fahiş kira fiyatlarının artık orta ve alt gelir grubuna uymadığı evlerinden çıkmak zorunda kaldıklarını belirttiler. Bu konuda halktan ciddi anlamda bir tepki ve şikayet var, artık hiçbir memur ve ya işçi Alanya’da barınamaz hale gelmiştir. Turizmde artık işçi bulmanın önümüzdeki sezonlarda bu yüzden zor olacağını, memurların doktorların artık Alanya’da ev bulamamasından dolayı tayin istediklerini belirttiler. Acil bir şekilde denetimlerin sıklaştırılması fahiş fiyatların önüne geçilmesi gerekmektedir dediler.
Ukrayna krizinden sonra Alanya’ya ciddi bir Ukraynalı göç etmiş ve Rusların da yoğun talepleriyle artık bazı mahallelerde ve sitelerde Türk nüfusu azalmaktadır, demografik yapı bozulmaktadır. Bu talebi karşılamak için fiyat artışı ve ciddi anlamda inşaatın başlamasıyla önümüzdeki yıllarda Alanya’nın altyapısı yetersiz gelecek ve Alanya’da istenmeyen görüntüler ortaya çıkacaktır dediler.
BİNBİN ÖLÜM GETİRMEDEN ÇÖZÜM BULUNSUN
BinBin’ler hakkında değerlendirme yapan yürütme kurulu üyeleri “Mypetlerin yasaklanması için ciddi çaba gösterip karar alan Alanya Kent Konseyi BinBin konusunda yetkilileri uyardı. Alanya halkında ve esnaflarında ciddi bir tepki var, bu e-skooterlar Alanya’da turizmin sezonunun gelmesiyle ciddi bir kullanım söz konusu olacaktır. Komşu ilçemiz Manavgat’ta 2 ölümlü kaza gerçekleşti. Ölümlü kazaların Alanya’da yaşanmaması için yetkililerin bir an önce çözüm bulması gerekmektedir.” Dediler.